Login
Photobucket

photobucket

0 Το ιδιαίτερο στυλ, η... μπουνιά και το τζάμπολ

Το Sport24.gr κάνει μια "βουτιά" στο ένδοξο παρελθόν του ΠΑΟΚ, μιλάει με τον Τζον Κόρφα για τα όσα πέρασε στον "Δικέφαλο" και κάποιες απίστευτες φάσεις που πρωταγωνίστησε και έχουν μείνει στην... ιστορία. Τι λέει για τον Μπάνε Πρέλεβιτς (vids)

278542

RapidGreece.com - Αγόρασε RapidShare λογαριασμό με ελληνική υποστήριξη! Πατήστε εδώ

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του ΠΑΟΚ... Αυτή που δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική μιζέρια και των οικονομικών προβλημάτων του σήμερα. Ο "Δικέφαλος" κάποτε "κοιτούσε" μόνο την κορυφή και είχε μεγάλους παίκτες όπως για παράδειγμα ο Τζον Κόρφας.

Ο "Τεν-Τεν"άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στους "ασπρόμαυρους" και το Sport24.gr κάνοντας μια στροφή στο παρελθόν του ΠΑΟΚ μίλησε μαζί του για τα... παλιά, για το ιδιαίτερο του στυλ, για κάποιες φάσεις στις οποίες ο ίδιος πρωταγωνίστηκε (σ.σ. την μπουνιά που έδωσε σε παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και το τζάμπολ που κέρδισε από τον 22 πόντους ψηλότερο του, Πάολο Μορέτι) και που δεν ξεχνιούνται με τίποτα, αλλά και για τον νυν πρόεδρο και άλλοτε συμπαίκτη του, Μπάνε Πρέλεβιτς.

"Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν πήραμε το ελληνικό πρωτάθλημα, το 1992, γιατί ήταν κάτι για το οποίο δουλέψαμε έξι χρόνια. Μετά από τόσες πολλές ήττες από τον Αρη ήταν πολύ καλό που το κερδίσαμε", είπε όταν τον ρωτήσαμε για την καλύτερη στιγμή στον ΠΑΟΚ όσο έπαιζε, ενώ επί προσωπικού τόνισε: "Το σουτ που πάντα θα θυμάμαι είναι το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναικό στην Αθήνα. Ηταν ένα τρίποντο και φάουλ. Ημασταν τρεις πόντους πίσω, έβαλα το τρίποντο και την βολή και κερδίσαμε ένα πόντο".

Πάμε και στην χειρότερη στιγμή του... "Ηταν όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να με κρατήσει. Εγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά και δεν μπορούσα να μείνω".

RapidGreece.com - Κατέβασε όσες ταινίες θες μόνο με 3 Ευρώ άμεσα και γρήγορα! Πατήστε εδώ

"Εμαθα από την τηλεόραση πως φεύγω από τον ΠΑΟΚ!"

Από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε με βαριά καρδιά και "σκαλίζοντας" το γιατί έφυγε, ο ίδιος δήλωσε στο Sport24.gr. "Eγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά μέτρησε ο τρόπος που έγινε αυτό γιατί το άκουσα από την τηλεόραση! Είδα κάποιον στην τηλεόραση που είπε 'ο Κόρφας θα φύγει'! Αυτό ήταν... Εγώ ήμουν με την γυναίκα μου και ακούσαμε από την τηλεόραση πως θα έφευγα. Αυτό ήταν δύσκολο... Μετά από εννιά χρόνια, θα ήταν καλύτερα για μένα να με έπαιρνε από πριν κάποιος τηλέφωνο και να μου το πει αυτό. Δεν έγινε όμως έτσι... Το πρόβλημα μου ήταν ο τρόπος έφυγα".

Πολλοί θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ είναι αδικημένος με βάση το μπάσκετ που έπαιζε και των τίτλων που εν τέλει πήρε. Συμφωνεί με αυτή την άποψη; "Χάσαμε πολλούς τελικούς. Και πολλές φορές ήμασταν άτυχοι γιατί παίξαμε με καλές ομάδες. Ο Αρης επτά χρόνια ήταν πολύ καλή ομάδα και αν δεν ήταν τόσο δυνατός, εμείς θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα πρωταθλήματα. Και στην Ευρώπη όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε τίτλους. Ημασταν λίγο άτυχοι και αδικημένοι".

Μεταμορφώστε το iphone σας Πατήστε εδώ

"Ο Ροδόπουλος είπε στον Βεζυρτζή για μένα"

Πως τον εντόπισε άραγε ο ΠΑΟΚ; "Αυτό είναι λίγο μυστήριο... Απ' ότι άκουσα ο Ροδόπουλος είπε στον Βεζυρτζή ότι 'πρέπει να πάρεις τον Κόρφα' και κάποιος στον ΠΑΟΚ μίλησε με έναν φίλο μου που ήταν στους Αχέπανς (σ.σ. ομάδα που αγωνιζόταν ο Κόρφας) και του είπε πως ο ΠΑΟΚ με ήθελε. Οι Αχέπανς ήταν μια ομάδα με Ελληνες Αμερικάνους και τότε είχαν στην Αμερική μια ομάδα μπάσκετ που κάθε δύο χρόνια ερχόταν στην Ελλάδα για να παίζουν εδώ. Ετσι οι ομάδες εδώ μπορούσαν να δουν κάποιους παίκτες και αν ήθελαν να πάρουν κάποιους από αυτούς, μπορούσαν. Ετσι με είδε ο Ροδόπουλος όταν είχα έρθει...", μάς είπε ο Κόρφας, ο οποίος στον πρώτο ευρωπαικό τίτλο του ΠΑΟΚ (σ.σ. νίκησε την Σαραγόσα και στέφτηκε Κυπελλούχος Ευρώπης) το 1991 δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Και ήταν δύσκολα να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως μας υπογράμμισε...

"Εκείνη την χρονιά εγώ ήμουν με την Εθνική, αλλά η Γαλλία έκανε ένσταση γιατί έμαθαν πως δεν γεννήθηκα στην Ελλάδα και δεν είχα διαβατήριο. Και έχασα το δικαίωμα να παίζω σαν Ελληνας στην Ευρώπη για τρία χρόνια. Επρεπε να περιμένω τρία χρόνια. Ο κανόνας τότε ήταν πως αν παίξω τρία χρόνια στην Ελλάδα, μετά μπορώ να παίζω και σαν Ελληνας. Ηταν πολύ δύσκολα... Ολα τα παιχνίδια τότε στην Ευρώπη ήταν μεγάλα. Ηταν 5.000-6.000 στο Παλέ Ντε Σπορ και εγώ δεν μπορούσα να παίζω. Ηταν δύσκολα...".

Τους παλιούς τους παίκτες τους έβριζαν, εμένα όχι"

Οσο για την επιστροφή του ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ; "Ηταν πολύ καλή η συμπεριφορά του κόσμου. Μου είπαν πως ήταν η πρώτη φορά που φώναξε για μένα. Ηταν πολύ καλό... Αλλες φορές έβριζαν τους παλιούς παίκτες. Μου είπαν πως ήταν η πρώτη φορά που φώναξαν καλά πράγματα... Ημουν λίγο στενοχωρημένος όταν ήρθα να παίξω ως αντίπαλος, αλλά ήταν καλό όταν ακούς να φωνάζουν για σένα", είπε.


"Κάθε χρόνο το ένα χέρι έφευγε λίγο πιο νωρίς!"

Στην ιστορία έχει μείνει το ιδιαίτερο στυλ που είχε σουτάροντας με ένα χέρι. Πως του "βγήκε" αυτό το στυλ; "Ολοι οι παίκτες σουτάρουν με ένα χέρι. Η διαφορά είναι το ότι το δικό μου χέρι έφευγε πολύ νωρίς. Οταν άρχισα να κάνω jump sout μικρός, ήθελα να το κάνω με ένα χέρι. Γιατί με ένα χέρι η μπάλα έφευγε πιο δυνατά. Και εγώ όταν άρχισα να κάνω jump sout, σκέφτηκα και ήθελα το ένα χέρι να φεύγει λίγο νωρίς... Και δεν ξέρω πως έγινε και κάθε χρόνο έφευγε λίγο πιο νωρίς! Οταν ήρθα στην Ελλάδα έμαθα πως με το άλλο χέρι θα μπορούσα να κερδίσω και φάουλ!"

Η... περιβόητη μπουνιά

Η συζήτηση μας έφτασε και στην... μπουνιά που έδωσε σε παίκτη του Ερυθρού Αστέρα σε εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην σέρβικη ομάδα. Παρ' ότι γενικά πολύ ήρεμος σε εκείνο το ματς είχε εκνευριστεί πολύ. Τι είχε γίνει άραγε; "Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα έβαλε έναν παίκτη να με σπρώχνει. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν. Απ' ότι θυμάμαι όμως αυτός δεν ήταν με την ομάδα του, ήρθε από τον στρατό γι' αυτό το παιχνίδι και δεν περίμενε να παίζει. Ο προπονητής τον έβαλε να παίζει βρώμικα με εμένα. Και εγώ έκανα λάθος που τον άφησα να με τρελάνει. Και έφτασα σε αυτό το σημείο να τον χτυπήσω. Τι να κάνω, ήταν λάθος...", ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε:

"Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν τόσο πολύ δυνατή μπουνιά. Δεν ήταν... Αυτός έκανε θέατρο. Ηθελε να με εκνευρίσει, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι οι διαιτητές δεν σφύριζαν σωστά. Αν σφύριζαν δύο φάουλ πιο νωρίς, δεν θα γινόταν κάτι". Συνεχίζοντας ανέφερε: "Γελάω με αυτό. Ο γιος μου το βρήκε πρώτα και λέει 'τι είναι αυτό;". Το αστείο είναι πως πήγε σε ένα πάρτι και σε αυτό όλοι έβλεπαν αυτή την φάση!".

Σε εκείνον τον αγώνα μάλιστα αντίπαλος του ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος μετά την μπουνιά κατευθύνθηκε προς τον Κόρφα. "Δεν ήξερα ποιος ήταν ο Μπάνε τότε. Δεν θυμάμαι τι μου είπε. Τον επόμενο χρόνο που ήρθε στον ΠΑΟΚ γελούσαμε με αυτό πιο πολύ. Δεν ήταν κάτι το σοβαρό..."

Δείτε την φάση με την μπουνιά που έδωσε ο Κόρφας (στο 1.00)


Erithros Asteras - PAOK 6.12.1989 KORFAS

Υπάρχει και μια άλλη φάση όμως που πρωταγωνίστηκε ο ίδιος και δεν ξεχνιέται. Ηταν το τζάμπολ απέναντι στον κατά 22 πόντους ψηλότερο του, Πάολο Μορέτι, στον εντός έδρας αγώνα με την Κνορ Μπολόνια. Κι όμως ο Κόρφας το είχε κερδίσει εκείνο το τζάμπολ! Πως τα κατάφερε; "Απλώς εγώ ήμουν πιο γρήγορος από αυτόν. Νομίζω ότι αυτός νόμιζε ότι θα το κερδίσει εύκολα και ήταν λίγο αργός. Δεν περίμενα να κερδίσω το τζάμπολ. Αυτό που ήθελα είναι να κάνω κάτι για να μην μπορέσει να χτυπήσει την μπάλα, όπως ήθελε. Σκετόμουν να κάνω κάτι, μήπως τελικά πάρουμε εμείς την μπάλα. Αυτό που δεν ήθελα ήταν να κερδίσει εύκολα αυτός το τζάμπολ".


Aπίστευτο τζάμπολ του Κόρφα

Εχει επιμονή και υπομονή ο Πρέλεβιτς"

Η κουβέντα έκλεισε με μια αναφορά στον... πρόεδρο, Μπάνε Πρέλεβιτς και αν μπορεί αυτός να πάει τον ΠΑΟΚ ξανά ψηλά. "Εχει πολύ δύσκολη δουλειά. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει είναι ο Μπάνε αλλά είναι τα πράγματα δύσκολα. Πολύ δύσκολα..  Γενικά με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και την κρίση στην Ελλάδα. Εχει δηλαδή δύο μεγάλα προβλήματα", είπε και όταν τον τον ρωτήσαμε για το αν ο Πρέλεβιτς έχει επιμονή και υπομονή μιας και ο ίδιος τον έχει ζήσει επί σειρά ετών στον ΠΑΟΚ, ο Κόρφας απάντησε:

"Εχει... Επαιξα μαζί του. Οταν πήραμε το ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν κάτι που δουλέψαμε για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι αν στον ΠΑΟΚ θα έχουν υπομονή. Γιατί είναι κάτι που χρειάζεται. Δεν γίνεται μέσα σε ένα χρόνο ο ΠΑΟΚ να πετύχει. Πιστεύω πως οι ΠΑΟΚτσήδες καταλαβαίνουν ότι θέλει υπομονή για χρόνια. Οταν έπαιξα εγώ στον ΠΑΟΚ δουλέψαμε για 8-9 χρόνια...". 


E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ
E-shop - Φωτοβολταϊκά Πατήστε εδώ

facebook twitter digg delicious stumbleupon linkedin googlebuzz more

Photobucket
  • ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ.........ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΕΤΟ ΜΕ 8 ΚΕΦΑΛΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΙ,ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΑ'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ .........ΜΑΓΕΙΑ