Login
Photobucket

photobucket

0 Ο Σαββίδης, η Τούμπα ΕΠΕ και οι βολές σε Κατσαρή

 

Διαβάστε με λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν στην γεμάτη ένταση Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που έγινε τη Δευτέρα στο Παλατάκι. Οι επιθέσεις σε βάρος του Κατσαρή και η ενημέρωση για το θέμα του επενδυτή

DS PAOK

pc2shop Ανταλλακτικά laptop,Οθόνες LED&LCD,Πληκτρολόγια,Φορτιστές Πατήστε εδώ

Με λίγο κόσμο (όπως έγινε γνωστό προς το τέλος είχαν καταμετρηθεί 169 άτομα), αλλά πολλή ένταση διεξήχθη η απολογιστική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στο Παλατάκι το βράδυ της Δευτέρας και είχε διάρκεια πάνω από 4 ώρες. Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ δέχθηκε αρκετές φορές τα "πυρά" μελών του συλλόγου κυρίως για τη χαλαρή στάση που κράτησε απέναντι στη διοίκηση Ζαγοράκη, τους ελέγχους που δεν έχουν ολοκληρωθεί στην ΠΑΕ, στην ΚΑΕ και την Τούμπα ΕΠΕ. Παράλληλα, δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το θέμα Σαββίδη, δίνοντας διευκρινίσεις για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαπραγμάτευση από πλευρά Ερασιτέχνη με τον ομογενή επιχειρηματία.

Ο ορκωτός που έγινε υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδας

Για μία ακόμη χρονιά οι εντάσεις άρχισαν με την ανάγνωση του ισολογισμού, αφού δημιουργήθηκε το γνωστό θέμα με την οικονομική διένεξη του ΑΣ με τον πρώην πρόεδρο Λάκη Οικονομίδη. Ο Θανάσης Κατσαρής εξήγησε ότι αυτή συμπεριλαμβάνεται στον ισολογισμό μετά από προτροπή του νομικού τμήματος να μην προχωρήσει καμία διαγραφή. Ο κ. Οικονομίδης, από την πλευρά του έκανε μία αναδρομή στο θέμα καταλήγοντας στο ότι "η αγωγή του ΠΑΟΚ απερρίφθη και αναμένουμε την απόφαση για τη δική μου. Μου οφείλονται 1 δις 53 εκ. δραχμές".

Ο Χρήστος Ποιητής υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Χάρη Μάλλιου, χρησιμοποίησε την υπόθεση Οικονομίδη για να τονίσει ότι στον ισολογισμό υπάρχουν εικονικά κονδύλια, ωστόσο, στο τέλος, παρά τις αρκετές αρνητικές ψήφους, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός

Μεγάλος θόρυβος έγινε στο ζήτημα του ελέγχου στην Τούμπα ΕΠΕ (εταιρία που εκμεταλλευόταν την μπουτίκ του ΠΑΟΚ). Ο Θανάσης Κατσαρής τόνισε ότι έχει την διαβεβαίωση πως θα δοθούν στον Δημήτρη Ζιγκερίδη, ορκωτό λογιστή που έχει ορίσει ο Ερασιτέχνης, όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και θα προχωρήσει ο έλεγχος. Τόνισε ότι ο έλεγχος είχε σταματήσει προσωρινά διότι ο ορκωτός λογιστής κ. Αγοραστός που είχε αρχικά οριστεί από την Επιτροπή Διαφάνειας άλλαξε επάγγελμα και έγινε ανώτερος υπάλληλος της Τράπεζας Ελλάδας, προκαλώντας αντιδράσεις. Ωστόσο, την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Ζιγκερίδης στην ομιλία του.

Ο τελευταίος τόνισε: "Δεν πήγαμε να κρύψουμε κάτι με την Τούμπα ΕΠΕ. Ζητήσαμε κάποια στοιχεία με την ΠΑΕ και υπήρξε μια κωλυσιεργία στο να μας δοθούν". Σε αυτό το σημείο δέχτηκε μεγάλη κριτική ο Κατσαρής από μέλη του Ερασιτέχνη που τον κατηγόρησαν γιατί ο Ερασιτέχνης δεν είχε βάλει δικό του εκπρόσωπο στην Τούμπα ΕΠΕ. "Δεν μπορούσε να γίνει αυτό", είπε ο Κατσαρής. "Δεν μπορούμε εμείς να μπούμε σε εμπορική εταιρία. Αυτό έγινε από την διοίκηση της ΠΑΕ προκειμένου τα έσοδα της μπουτίκ να ενισχύουν οικονομικά την ΠΑΕ. Εμείς ορίσαμε τη διοίκηση Ζαγοράκη την οποία θέλαμε όλοι, την εταιρία την κάνανε μόνοι τους, πως θα επεμβαίναμε εμείς;", είπε. Στο βήμα για το συγκεκριμένο θέμα ανέβηκε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, Σπύρος Μηλιωρίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε: "Εγώ μπήκα στην Τούμπα ΕΠΕ τον τελευταίο 1,5 χρόνο όταν έφυγε ο Βιολίδης. Είμαι σύμφωνος να γίνει έλεγχος άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν".

Βολές και για τη διαφάνεια

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγινε και η συζήτηση για τη διαφάνεια που θα πρέπει να επιδιώκει ο Ερασιτέχνης στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ. "Πήρατε ένα πόρισμα για την ΠΑΕ πάνω από 70 σελίδες στα χέρια σας και στην ανακοίνωση που εκδώσατε σαν Ερασιτέχνης  λέγατε ότι δεν έγινε κάτι μεμπτό. Ήταν παραπλανητική η ανακοίνωση"  τόνισε ο κ. Ποιητής, προσθέτοντας: "Το προηγούμενο βράδυ μιλούσατε, όμως, για κακοδιαχείριση. Ο Ζαγοράκης πήρε χρήματα χωρίς παραστατικά, υπάρχει και το θέμα με τα χρήματα του Βιολίδη, βάσει του άρθρου 23α υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Και εσείς τι κάνατε; Τον κ. Βιολίδη τον είχατε στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Ο Βιολίδης θα ελέγξει τον Βιολίδη;"

Ο Θανάσης Κατσαρής εξήγησε τη στάση που κράτησε στο θέμα μέχρι σήμερα:"Δεν θέλαμε να βγάλουμε προς τα έξω τους ελέγχους. Θα είχαμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να το λύνουμε μεταξύ μας. 27 εκ. ευρώ φθάσαμε με τους ελέγχους σε Μπατατούδη-Γούμενο. Αυτό ήθελα να αποφύγω. Αν έκανα λάθος, ζητώ συγνώμη. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνουν αυτά, Εμείς βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας".

Η απειλή για μηνύσεις και... ο καρεκλάκιας

Μέχρι να φθάσει στο χρονικό σημείο να μιλήσει ο Θανάσης Κατσαρής για τις συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, άκουσε χοντρές εις βάρος του εκφράσεις από μερίδα μελών του Ερασιτέχνη.  "Μέχρι πριν λίγες μέρες ήσουν αηδιασμένος και θολωμένος και ήθελες να φύγεις. Μόλις εμφανίστηκε δεύτερο ψηφοδέλτιο τα ξέχασες όλα;"  ήταν μία από τις πρώτες ατάκες που άκουσε, ενώ λίγο αργότερα ακούστηκε το χαρακτηριστικό: "30 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κυβέρνηση, εμείς 50 χρόνια Κατσαρή"!

"Φύγε, καρεκλάκια" ακούστηκε να φωνάζει επαναλαμβανόμενα μέλος της Γ.Σ., ενώ λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, από τα όσα άκουγε έφθασε στο σημείο να απειλήσει με μηνύσεις. "Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι είμαι εδώ για να κλέψω. Θα προχωρήσω σε μηνύσεις αν συνεχίσετε... Δεν μπορείτε να λέτε κλέφτη έναν πρόεδρο για τον οποίο όσα χρόνια βρίσκεται στο σύλλογο δεν είχε ακουστεί το παραμικρό",  τόνισε. Λίγο αργότερα, δέχθηκε ολομέτωπη επίθεση από υποψήφιο του ψηφοδελτίου Μάλλιου με αφορμή τη στήριξη στο Ζαγοράκη. "Εμείς τον είχαμε Θεό, δεν πηγαίναμε διακοπές για να παίρνουμε διαρκείας, μας πρόδωσε. Δεν έχεις ευθύνη εσύ; άκουσε ο Κατσαρής, ο οποίος απάντησε: "Εσείς τον πιστεύατε σαν Θεό και με πιέσατε να τον βρω για να έρθει στην ομάδα ως πρόεδρος". Η ανταπάντηση; "Και δεν έπρεπε να τον ελέγχεις. Πρέπει να απολογηθείς" . Ο Κατσαρής απάντησε: "Να απολογηθώ γιατί;". "Για τα 13 εκατομμύρια ευρώ, που τα άφησες να δημιουργηθούν" είπε, ενώ όταν κάποιος αναρωτήθηκε φωναχτά αν αγοράζει διαρκείας για να πάει στην Τούμπα, σχολίασε: "Από το 1970 έχω τρεις θέσεις τις οποίες πληρώνω κάθε χρόνο". Τέλος, άκουσε τον Λάκη Οικονομίδη να λέει: "Το σωματείο μας είναι διεφθαρμένο από ανθρώπους που το διοίκησαν τα τελευταία χρόνια".

"Δεν βάλαμε κανένα εμπόδιο στο Σαββίδη"

Για το θέμα του Ιβάν Σαββίδη ο Θανάσης Κατσαρής ανέλυσε το ιστορικό των επαφών. "Ο Ζήσης Βρύζας ξεκίνησε επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος του είπε πως θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟΚ αλλά επειδή αυτό θα γινόταν μέσω της αύξησης Μ.Κ. και θα χρειαζόταν χρόνο, αποφασίστηκε να δοθεί ένα δάνειο 2 εκ. ευρώ. Ο Σαββίδης έβαλε προϋπόθεση για το δάνεια να ξεκαθαρίσει η σχέση ΠΑΕ-Α.Σ. εφόσον αναλάβει την ομάδα.  Χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες ο ίδιος του τι ισχύει πρότεινε ένα ποσό 500.000 ευρώ. Εμείς που παίρναμε 750.000 ευρώ από την ΠΑΕ για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα δεν ζητούσαμε αυτό το ποσό, απλά χρήματα για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς ο Ερασιτέχνης. Καλέσαμε το Ζήση Βρύζα στο διοικητικό συμβούλιο. Στην συνέχεια ο κ. Σαββίδης απέσυρε αυτή την προϋπόθεση για να δώσει το δάνειο και είπε 'θα μιλήσω εγώ με τον Ερασιτέχνη αφού δοθεί το δάνειο'. Είμαστε σε αυτό το σημείο που περιμένουμε να γίνει συνάντηση με τον Σαββίδη και τον Βρύζα. Ο Βρύζας του έστειλε και επιστολή και του τηλεφώνησε και περιμένουμε το ΟΚ για την συνάντηση. Εμείς δεν βάλαμε κανένα εμπόδιο για το δάνειο.

Ένταση με Πετρίδη

Αναστάτωση προκλήθηκε και όταν στο βήμα ανέβηκε ο έφορος Γρηγόρης Πετρίδης για να μιλήσει για τα πεπραγμένα του τμήματος χάντμπολ ανδρών. Ο κ. Πετρίδης άκουσε τα εξ' αμάξης από συγκεντρωμένους οπαδούς της ομάδας, που του ζητούσαν να κατέβει, θεωρώντας ότι δεν είχε δικαίωμα να κάνει κρίσεις με δεδομένο ότι έφυγε από την ομάδα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Τελικά ο κ. Πετρίδης μίλησε κι αφού πρώτα είχε πει στους παριστάμενους "Εγώ έβαλα ένα διαμέρισμα για τον ΠΑΟΚ" .

Η επιστολή Παπαδόπουλου και οι προτάσεις Μάλλιου

Ο επικεφαλής του δεύτερου ψηφοδελτίου, Χάρης Μάλλιος κατέθεσε αρκετές προτάσεις για να αλλάξει ο σύλλογος και α αποκτήσει δομές. "Τέρμα οι προσωπολατρίες. Την πατήσαμε. Όλους τους έχουμε ξεφτιλίσει. Ας βάλουμε κανόνες για να μην φτάνουμε σ' αυτό το σημείο" είπε, προσθέτοντας: "Χρειάζεται αλλαγή  του καταστατικού, θωράκιση του συλλόγου με κανόνες διαφάνειας, ανά 6 μήνες να γίνεται έλεγχος εσόδων-εξόδων σε ΠΑΕ και ΚΑΕ". Κατέθεσε ορισμένες ακόμη προτάσεις, όπως το κεντρικό μάρκετινγκ, την καθιέρωση κάρτας μέλους με προνόμια, την εκκαθάριση του μητρώου μελών, την εγγραφή μελών μέσω διαδικτύου κ.α.

Από την πλευρά του, το πρώην μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ, Κώστας Πανάκας, αφού σημείωσε την απουσία του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Παπαδόπουλου, μίλησε για τον Θανάση Κατσαρή, τονίζοντας ότι κάποτε φύλαξε Θερμοπύλες και δεν επέτρεψε να παραδοθεί ο ΠΑΟΚ στον Μπατατούδη. "Είναι χαμηλών τόνων, ισορροπιστής, αλλά ο κύκλος του έχει κλείσει" είπε χαρακτηριστικά.     

Τέλος, αναγνώστηκε και επιστολή του Γιάννη Παπαδόπουλου ο οποίος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων δηλώνει: "Αρνούμαι να συμμετάσχω στον κατήφορο στον οποίον οδηγείται ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. θεωρώ επιβεβλημένο να αποσυρθώ από τις εκλογικές διαδικασίες του ΑΣ ΠΑΟΚ και να μην γίνω συνεργός και συνένοχος στη νομιμοποίηση της αλαζονείας, της συγκάλυψης και του κουκουλώματος".

Εκλογές σήμερα

Σήμερα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.  

ΠΗΓΗ

e-foodgr κάντε Like στην σελίδα μας στο facebook για δωρεάν φαγητό Πατήστε εδώ
facebook twitter digg delicious stumbleupon linkedin googlebuzz more

Photobucket
  • ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ.........ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΕΤΟ ΜΕ 8 ΚΕΦΑΛΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΙ,ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΑ'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ .........ΜΑΓΕΙΑ