Login

0 Αποκαλύψεις Παπαδόπουλου στο Metropolis για Μαλεζά και Σαλπιγγίδη

Ο Έλληνας εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών, Γιάννης Παπαδόπουλος, που μένει μόνιμα στην Γερμανία, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis», για την μεταγραφή του Στέλιου Μαλεζά, την οποία διαχειρίστηκε, αλλά και για το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

salpiggidis-malezas

Μιλώντας αρχικά για το φλερτ της Φορτούνα Ντίσελντορφ με τον Μαλεζά και πως αυτό αναπτύχθηκε, είπε: «Μου είχαν τονίσει τον Απρίλιο ότι ψάχνουν κεντρικό αμυντικό με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είχα έρθει στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Δόξα Δράμας και φυσικά εκτός από το παιχνίδι αυτό, είχα προσωπική άποψη για τον Στέλιο Μαλεζά. Έπειτα, τον παρακολούθησαν και σε αγώνες play-off, ενώ έπαιξε ρόλο και ότι ο παίκτης πήγε στο Euro, ανεξάρτητα αν δεν έπαιξε. Οι άνθρωποι της Φορτούνα, είδαν σε dvd πολλά παιχνίδια του Μαλεζά, μέχρι να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση. Δεν είναι καθόλου εύκολο στην «Μπούντεσλιγκα», να επιλέξει μία ομάδα έναν Έλληνα αμυντικό που είναι 27 ετών. Είναι για μένα πολύ δύσκολο, όμως το καλό για τον Μαλεζά, είναι ότι υπήρχε πολύ θετική άποψη για τον ίδιο».

Για το κατά πόσο ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις με τον παίκτη και τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Παπαδόπουλος απάντησε: «Όχι, ήταν πολύ δύσκολες και ομολογώ ότι μέχρι και την στιγμή που παρέλαβα από το αεροδρόμιο τον Στέλιο Μαλεζά δεν πίστευα ότι θα γίνει αυτή η μεταγραφή! Ακόμη και όταν την περασμένη εβδομάδα, πετάξαμε για την Θεσσαλονίκη, θεωρούσα πολύ δύσκολο να πάρει η Φορτούνα τον παίκτη με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Ο ΠΑΟΚ ήθελε πολύ να τον κρατήσει και δεν κρύβω ότι έδινε και περισσότερα χρήματα από την Φορτούνα. Για την ομάδα του Ντίσελντορφ ήταν υπέρβαση αυτό που έκανε για τον Μαλεζά, καθώς να σκεφτείτε ότι μέχρι πρότινος τα συμβόλαιο και τα χρήματα γενικά που έδιναν δεν ξεπερνούσαν τα 200.000 Ευρώ. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει τον Μαλεζά, όμως από ένα σημείο και μετά υπήρχε και η θέληση του ποδοσφαιριστή. Είναι λογικό. Είδε ότι έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Το σκέφτηκε και κατέληξε στην απόφαση αυτή. Δεν μπορώ να ξέρω τι εξέλιξη θα έχει στην Φορτούνα, όμως αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ θα βοηθηθεί πολύ και αν κάνει μία καλή σεζόν, μπορεί να πάει ίσως σε ένα εξίσου καλό πρωτάθλημα ή ακόμη και να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα της Γερμανίας. Όμως και η Φορτούνα είναι μία πολύ σημαντική ομάδα, με πολύ κόσμο και προσφέρει όλα όσα θέλει κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Τι όμως έκανε μεγάλη εντύπωση στον Στέλιο Μαλεζά, τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στο Ντίσελντορφ; Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Σίγουρα η οργάνωση της ομάδας, γιατί δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Έχει ένα γήπεδο 52.000 θέσεων και γενικότερα προσφέρει τα πάντα στον ποδοσφαιριστή. Στο Ντίσελντορφ αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα τον Μαλεζά και είναι πολύ θετικό γι΄ αυτόν ότι στην πόλη υπάρχουν πολλοί Έλληνες και μάλιστα εδώ είναι το μεγαλύτερο κλαμπ του ΠΑΟΚ στην Γερμανία. Από την πρώτη βραδιά που βγήκαμε έξω, κατάλαβε ότι και πολλοί Έλληνες υπάρχουν στην πόλη και ότι θα περάσει γενικά καλά. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέρω ότι του ετοιμάζουν και κάποιες εκπλήξεις όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα τα δείτε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για την συνάντηση που είχε ο προπονητής της Φορτούνα με τον Μαλεζά και τον Σαλπιγγίδη στην Ολλανδία, ο Γιάννης Παπαδόπουλος εξήγησε: «Επειδή ήμουν όλη την ημέρα σχεδόν με τον προπονητή, Νόρμπερτ Μέγιερ, θα σας πω ότι ήταν σχεδόν συμπτωματική η συνάντηση τους. Τα δύο αυτά παιδιά δεν είχαν παίξει σε ένα φιλικό που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ και βρέθηκαν τυχαία εκεί. Δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά η κουβέντα και με τους δύο. Στον Σαλπιγγίδη έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνιση του στα παιχνίδια του Euro και του ομολόγησε ότι έναν παίκτη σαν και αυτόν θα ήθελε να έχει στην ομάδα του, ενώ επίσης έδωσε συγχαρητήρια και στον Μαλεζά για την συμμετοχή του στην εθνική Ελλάδας. Αυτό ήταν όλο».

«Για τον Σαλπιγγίδη παίζει μεγάλο ρόλο το συναίσθημα… θα μείνει στον ΠΑΟΚ»

Ανάμεσα στα άλλα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τον οποίο επίσης ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της η Φορτούνα Ντίσελντορφ. «Ήταν η αδυναμία του προπονητή. Τον ήθελαν πολύ και είχαν διάθεση να του προσφέρουν ένα μεγάλο συμβόλαιο για τα δικά τους δεδομένα. Κατά την άποψη μου πάντως και όπως είδα το θέμα συζητώντας και με τον Σαλπιγγίδη και με τους Γερμανούς, δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα. Σίγουρα τα χρήματα που ζητάει ο Σαλπιγγίδης είναι πολλά για την Φορτούνα, όμως πιστεύω ότι είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο Σαλπιγγίδης είναι συναισθηματικά δεμένος με τον ΠΑΟΚ και έχει δεχθεί μεγάλη ψυχολογική πίεση τελευταία. Προσωπικά πιστεύω ότι αν έδιναν τα ίδια χρήματα η Φορτούνα και ο ΠΑΟΚ, θα έμενε σίγουρα στον ΠΑΟΚ. Είναι διαφορετική περίπτωση ο Σαλπιγγίδης. Προσωπικά εκτιμώ ότι θα μείνει στον ΠΑΟΚ γιατί όπως είπα είναι και συναισθηματικό το θέμα γι΄ αυτόν. Δεν μετρούν μόνο τα χρήματα. Ίσως άλλος στην θέση του να αντιμετώπιζε πολύ διαφορετικά μία τέτοια πρόταση και πρόκληση για να παίξει στην Μπουντεσλίγκα».

facebook twitter digg delicious stumbleupon linkedin googlebuzz more

  • ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ.........ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΕΤΟ ΜΕ 8 ΚΕΦΑΛΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΙ,ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΑ'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ .........ΜΑΓΕΙΑ